Wil jij zowel praktijkervaring opdoen als mensen helpen? Dan ben je bij Utrechtshulp: Utrechtse Vereniging voor Rechtshulp aan het goede adres! Onze vereniging is een vrijwilligersorganisatie te Utrecht, waarin studenten vanuit een idealistisch motief samenwerken om de cliënt zo goed mogelijk van dienst te zijn. We begeleiden minder draagkrachtige particulieren, kleine bedrijven, verenigingen en stichtingen naar een oplossing voor hun conflict, of naar een solide juridische basis voor hun organisatie. Omdat een advocaat vaak te duur is voor onze doelgroep; omdat het voor studenten een goede aanvulling is op hun studie en omdat wij innovatief willen zijn: er is geen soortgelijke combinatie van rechtshulp en bemiddeling in Utrecht! Er is geen andere studentenorganisatie die cliënten zo intensief bijstaat als wij dat doen.

Je kan bij ons zowel praktijkervaring als bestuurservaring opbouwen: door het behandelen van zaken voor onze cliënten en door je in onze vereniging verder te ontwikkelen. Leden die na een periode van opvallende inzet voor de vereniging en individuele cliënten weer afscheid nemen van de vereniging ontvangen een certificaat waarop dergelijke informatie vermeld staat.

Open functies:

Zaakbehandelaar 

Als zaakbehandelaar ben je verantwoordelijk voor het behandelen van zaken die binnenkomen bij de vereniging. Je werkt hierbij direct samen met andere (meer ervaren) leden in een sectie en waar dat nodig is word je begeleid door een afgestudeerde jurist/bemiddelaar. Je bent minimaal vier uur per week inzetbaar voor het behandelen van zaken. Je komt eenmaal per week bijeen voor een sectieoverleg en daarnaast deel jij je eigen tijd in, daarom is een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel noodzakelijk. Je bent zorgvuldig en gedisciplineerd en je kan professioneel met cliënten omgaan.

Op theoretisch kennisniveau dien je minimaal tweedejaars rechtenstudent te zijn. Je bent gemotiveerd om voor de periode van minimaal een jaar actief te zijn binnen de Vereniging. Doorstromen naar het bestuur van de Vereniging is mogelijk.

Contact:

Ben je geïnteresseerd in een baan als vrijwilliger bij onze vereniging en heb je minimaal vier uur per week over voor dit werk? Mail dan een motivatiebrief, je CV en je cijferlijst naar bestuur@utrechtshulp.nl. Wij horen graag van je!